Lite småäckligt nästan (:

Måste dela med mej av ett kort som jag tog på Isabell igår när hon kikade i spegeln.
Kolla in hennes hand när den speglar sig i spegeln!



Lyckades med vinkeln så det nästan ser ut som att handen är utanför spegelrutan!

Vadan allt detta?

Om dryga 24 dagar fyller jag år, och aldrig förr har jag blivit så borskämd, redan nu dessutom!
Igår damp det ner två värdekuponger från Maxi Stormarknad där jag som grattis på födelsedagen får en Daim tårta från Almondy och en tårtspade.
Idag damp det ner en värdekupong från City där jag får två födelsedagsbakelser.

Känner mej nästan lite uppskattad och bortskämd, haha!


Papparazzimamman (:

Att spegla sej är bland det roligaste som finns :D

 

Tugga på skeden (:

 



Leka!




Bara rent av tokig! :D


101229

Gör ett försök till uppdatering nu. Kan vara på tiden, inte blivit alls mycket skrivet här den senaste veckan!
2 dagar kvar av året då, eller 2½, vad ha ni för planer till nyår?

Jag trodde att min förkylning kom och bara gick igen, men vaknade i morses och hade vansinnigt ont i halsen tillsammans med hosta. Fy bubblan.

Igår åkte julen ut, tyckte att det var dags. Julen är ändå över och jag tänker inte starta det nya året med att ta ner all dekoration, nej tack. Så den åkte ut igår och jag håller på och städar idag, i den mån och takt som jag orkar "/ Har bergvis med tvätt hela tiden, inte jätteskoj, men snart är den slut också.
Skulle vilja ha ny gardin till mitt kök, men då jag vill ha en hissgardin, så insåg jag att jag antagligen kommer få göra den själv. Säljs inga större än 120 i bredd och mitt fönster är 160 "/ Och NÄR ska jag orka eller hinna göra en gardin då? De får läggas på is en stund iaf.

Älskling har åkt till jobbet idag, väldigt skumt att han inte är hemma efter att ha haft honom hemma i 1½ vecka.. Men ändå ganska skönt att få huset till sig själv, så mycket enklare att hålla det rent när han inte är hemma av någon konstig anledning :D

Isabell har sig just nu en liten förkylning med snuva och hosta, men verkar inte vara superfarlig. Inatt sov hon för första gången hela natten på nån vecka eller två. Hoppas att dom rackarns tänderna kan bryta ut och jag hoppas verkligen att det är därför som hon är förkyld nu, annars är det väl bara att invänta en förkylning till snart "/
Sen har hon fått nariga kinder och händer, mindre skoj. Sen att hon blir vansinnig också när jag ska smörja in dom, de är en annan sak. Men mamma är större och mer envis :D
Annars mår mitt vackra hjärta superfint, hon struttar omkring i sin gåstol mest om dagarna och busar i sitt bollhav hon fick av faster och farmor i julklapp.

Nu ska jag bege mej mot soffan i hopp om en lugn stund innan Isabell vaknar från sin lilla nap.

På återseende! (:


Uppdateringen

är lite seg just nu, återkommer inom kort!

101226

Annandagen idag.
Undrar hur många det är som är i stan för att mellandagsshoppa idag? Igår var det fullt i Knallelandsrondellen iaf, konstigt att folk alltid blir som mest tokiga så fort som julen är över.

Julafton tillbringade vi hemma, hos farmor och sedan hos Mosi där det alltid är julklappsutdelning för dom små. Var inte hemma föräns strax efter 21 på kvällen, då var Isabell bra trött. La henne i sängen, gick jättebra, men redan efter 45 minuter vaknade hon och var alldeles otröstligt till en början. Skulle tro att det handlade om alla intryck och nya människor som hon träffade. Mycket att bearbeta. Men sen sov hon vidare och sov hela natten.

Juldagen åkte vi till morbror och fikade lite, mysigt (: Sen åkte vi vidare till Daniels mormor och åt lite julmatsrester (: Och sen vidare hem. Uttråkad som jag var igår kväll så somnade jag omkring 21. Kul.

Annandagen idag, så blir de nog mest att åka och handla lite som behövs i kylskåpet, även lite chocklad till den fina chockladfontänen som älskling fick utav mej i julklapp :D Sen blir de nog med att åka till mormor och hämta upp lite julklappar till Isabell.

Ett himlans farande varje dag, men bra skönt att inte sitta hemma hela dagarna heller.

Snart är detta året slut det med, konstigt vad fort det kan gå.


God fortsättning!

Hann aldrig med att skriva ett "God Jul" inlägg igår, så det blir en "God fortsättning" idag istället.
Hoppas att ni hade trevligt igår, med massa mys, god mat och fina klappar!

Hörs senare, alternativt imorgon!

101223 - Kvällen

4 timmar kvar, sen är det julafton. Entusiastisk? Njae, knappast.
Dagen har både känts långsam och snabb, fått en hel del gjort, men ändå har den känts långsam. Varför vet jag då inte. Åkte in till stan innan då, och knödde med resten av Borås. Fick köpt den julklapp som vi var ute efter iaf, men den sista juklapp till Daniel blev aldrig köpt. Det får vi köpa imon någon gång tänker jag. Det är inte så att man inte kan hitta den vartsomhelst (:
Min julklapp får jag vänta på, blir att jag får välja ut den själv i mellandagarna ist för han har lite brist på fantasi min gubbe :D Men det blir ganska roligt det med.

Är inte alls entusiastisk över julen längre, tycker mest att den är jobbig och ganska smärtsam.
Inga traditoner, ingenting.
Blä för vintern och julen.

Låter jag ganska negativ idag? Mjo, känner mej lite nere och depp faktiskt.

Nu ska jag duscha iaf. So long..

101223

Jahopp, imorgon smäller det då ja! Bellibusans allra första jul, underbart! :D
Har fått fruktansvärt mycket gjort idag, jätteskönt!
Älskling var uppe med mig samtidigt som busan vaknade idag, underbart att få det sällskapet, i normala fall brukar han sova många timmar mer på morgonen  "/
När jag hade lagt Isabell för hennes första sovning på morgonen, så startade jag upp dammvippan och drog igång dammsugaren, eller brötmaskinen ska jag nog kalla den hädanefter.
Den är fullkomligt otrolig i sina decibellnivåer. Men, sen är den inte helt ny heller. Köpte den när jag flyttade hemifrån när jag var 16 (6,5 år sen) för ca 699 kronor om jag inte alls missminner mej, så den har mer än väl gjort sitt syfte i världen. Önskar bara jag hade råd att köpa en ny, men vad jag förstått så ska jag kanske få en av tomten :D

Så har fått det finfint städat här hemma och till och med moppat. Behöves med all mat som spills på golven :D
Mår inte heltjättehundra idag faktiskt, hoppas bara att det är något 24 timmarsvirus eller nått och att det går över under dagen/natten som kommer.

Bellibusan vaknade nu precis, och när hon har ätit lite mat så är det dags att bege sig till stan i hopp om att hotta de sista julklapparna.

101222

Jag undrar verkligen om allting står riktigt rätt till i min kropp idag. Vaknade i morses och hade iofs sovit alldeles för många timmar, så hade en fruktansvärd huvudvärk, som gick mer eller mindre över sen. Tröttheten har aldrig släppt kroppen och jag känner mej helt hängig och det rispar i halsen "/
Ingen större lust till att bli sjuk nu iaf. Men kanske skulle passa på medans Daniel ändå är hemma och inte jobbar? :D

Vill bara att denna månaden ska gå över nu, att det bara kan bli januari och snart vår. Att den förbannade snön kan försvinna så man bara kan röra sig utanför dörren utan att behöva ta bilen överallt "/

Som Roger på Rix Morgon Zoo sa igår, riktigt klockrent:
- Vintersolstånd idag, och snart är det vår!

Tänk om de ändå kunde vara så enkelt :D

Idag har vi varit inne i Knalleland och kikat efter julklappar, men de är verkligen lättare sagt än gjort.
Avskyr att leta och komma på vad man ska köpa till folk i julklapp. Inget roligt med det längre, tyckte om det förr, men nu är det bara jobbigt. Sen åkte vi till Maxi och storhandlade, vi var inte ensamma i butiken, men inte heller någon hysteri. Så nu har man laddat upp kylskåpet igen, men de känns alltid som mindre mat när man väl kommit hem med allting! :D

Trött, så jäkla trött.

Orkar verkligen egentligen inte med en uppdatering, men känner att jag nog får bjuda på något ändå.
Fattar inte vart min lilla ork tagit vägen. I måndags var vi jue i Ullared, kanske inte helt konstigt att jag var slut efter det. Igår var jag hos Alexandra och Alvin och fikade tillsammans också med Malin och lilla Wille. Efter det åkte jag och hämtade upp mormor och drog till Knalleland för att handla julklappar till barnbarnen.
Trodde faktiskt att det skulle vara betydligt mycket mer folk där, men inte överdrivet faktiskt.
Stannade till hos Charina och överlämnade en liten "grattis i efterskott present" (:

Somnade på soffan igår, eller först i sängen för kollade en kanal där som inte finns i vardagsrummet, omkring klockan 21.45, inte så farligt tidigt som det kanske egentligen känns som. När klockan var 00.30 ungefär beslöt jag mej för att det verkligen var dags att gå och nana.
07.44 började Bellis tjattra i morses, så jag har fått sova en rejäl stund!
Antagligen därför som jag känner mej som en potta skit i dag med "/
Önskar att jag bara kunde vara lite mer pigg kvällstid, så jag kunde vara vaken något längre, och inte sova så länge så jag blir så jäkla trött..

Idag ska vi nog åka till staden och kolla min julklapp (: Jag skulle visst få vara med och välja :D
Sen blir det till att åka och handla månadens mat, det ekar väldigt i kylskåpet! Tänkte om man kunde åka omkring lunch, så KANSKE man undviker de flesta utav Borås människor.

Dan före dopparedagen idag då, herregud vad tiden kan gå fort!

Ullared!

Japp, idag var det dagen som bilen skulle styra mot Ullared :D Strax innan klockan var halv nio hade vi packat in oss i bilen, jag Charina och Ellinor, och det styrde mot Ullared!
Bellis fick idag vara hemma med pappa, faktiskt första gången någonsin som dom haft så många timmar själva tillsammans, men det hade gått bra. Hon hade väl trotsat en del med både mat och sömn, men det hade löst sej bra ändå :D
Ganska så folktomt var det ändå när vi kom ner omkring 10 och fick en hyffsad parkering. Ellinor fick lite mat och in bar det till det fin-fina varuhuset :P
Var som sagt ganska så glest med folk, så man kunde röra sig fritt där inne, till och med så man kunde ta sej fram till kosmetikadisken, något som aldrig innan har hänt! Haha.
Allt eftersom tiden gick så fylldes det på med folk, men ingen riktig fara, känns som man varit med om värre. 4 timmar senare ställde vi oss i kassan, inte ens en person före i "kön" (:
Några lappar fattigare så fick vi handlat en hel del, och nära och käras julklappar inhandlade.

Tack du underbara Charina för en mycket, mycket trevlig dag!

Efter denna dagen känner jag mej verkligen helt slut, har precis tagit mej en dusch och ska mysa på mej lite kläder, sen får de bli att slå in några klappar till älsklingen, så han inte ser vad han ska få när han kommer hem senare! :D


God morgon.

Har väl inte hänt allt för mycket sedan mitt senaste inlägg. Fick iaf väcka Isabell omkring 16 igår så har jag skulle ha någon möjlighet att få henne i säng sen för natten. Hemskt det är när man behöver göra så, men hade blitt knas annars. Åkte till Fristad och bara handlade lite smått och jag tror Isabell är mörkrädd på nått sätt, hon avskyr att åka bil när det är mörkt ute. Så brukar ge henne min mobil så hon får leka så de blir lite ljust. Får se om jag kan få tag i någon leksak om lyser och kanske har lite ljud.
Sen var vi bara hemma i vanlig ordning, hon var mcket nöjdare och gladare iaf efter den sovstunden.

La henne sen vid 18.30 och hon somnade i stortsett på en gång igen, riktigt skönt.
Gick in och kollade till henne ett par gånger, hon är verkligen som en virvelvind den tjejen :D Hon förlyttar sej konstant så hon till slut låg med huvudet på täcket och fötterna hade sparkat kudden till ett hörn :D
Fick flytta runt henne vid 01.30 ungefär inatt och sen ville hon ha lite mat, men sen sov hon fram tills nu.

Älskling kom hem efter 03 nån gång inatt efter en massa sladd på stan.

Idag ska vi åka till biltema och köpa nån styrled till hans bil så han kan besiktiga den kanske i veckan, annars händer nog ingenting speciellt.

Imorgon är det Ullared! Wiiieho! :D

Äntligen.

Just som jag tänkte att jag skulle åka hemifrån efter att Isabell vaknade nu sist och fortfarande var både trött och tjurig, så började hon ge me sig och visade att hon ville sova.
Förstår inte, känns som att hon inte kommer till ro.
Men la henne iaf, och nu har hon sovit 1 timma och 20 minuter i skrivande stund.
Underbart, men sitter just nu som på nålar och är "rädd" att hon ska vakna.

Åka och handla en liten skvätt sen bara, sen blir de nog att somna tidigt i soffan. Känns som man är helt slut i kroppen efter såna här dagar.

Åh vad jag hade önskat mej kinamat ikväll "/ Nån som vill komma ut och äta kinamat och mysa med mej ikväll?

101218

Pufh, en riktigt lika fin dag idag som det var igår.
Isabell är på sitt strålande humör och trivs bara när hon får sitta på min höft och flänga.
Sova vill hon knappt göra, vaknade klockan 6.50 idag och fick henne i säng 8.50 ungefär igen. Sov till klockan var 9.30 och var precis lika lycklig som innan jag la henne.. "/
Fick henne äntligen i säng för ca 25 minuter sen, så räknar iskallt med att hon vaknar inom 5 minuter igen.
Har äntligen lyckats få mej den dusch som varit så efterlängtad och nu får jag slänga på mej lite kläder innan det skriks ifrån sängen igen "/
Det hann jag förresten inte. I skrivande stund vaknade hon, efter endast 25 minuter sömn.
Men ger mej på femminutersmetoden igen, i hopp om att hon ska somna om. Det har inte fungerat tidigare, men skam den som ger sej.

Hoppas verkligen att tänderna kommer upp snart, för vad kan det annars vara som stör hennes sömn så? Hon är jue uppenbart fortfarande trött när hon vaknar.

Visst, hon sover jue ganska okej på nätterna igen, men hur kul är det att ha 10 timmar utav bärande och kånkande och ingenting som duger för henne? Då kan det kvitta det me.

Facebook

Nu får det vara slut, ingenting nytt skrivs egentligen och skrivs det något så är det knappt intressant. Knappt någon man pratar med genom Facebook. Enbart tråkigt.
Jag har sagt/gjort det förut och jag säger/gör det igen.

Nu har jag tagit bort skiten, igen.
Får se hur länge det vara denna gång, hoppas för alltid.
Ändå ingenting som stillar min nyfikenhet där.

Håller mig till bloggen bara, någon som vill veta någonting om mig kan antingen läsa det här eller slå mig en signal. Nu ska jag gå och lägga mig, slutet av denna ensamna och uttråkande dag.
Är fruktansvärt trött dessutom.

God natt.

En fantastiskt underbar dag.

Varit hemma hela dagen idag, i början av en sådan dag tycker ajg alltid att det ska bli riktigt underbart. Men fy fan vad uttråkad jag är. Ingen att prata med eller nått.
Isabell är fruktansvärt tjurig. Kan inte sätta ner henne i en sekund utan att hon börjar storskrika. Varken babysitter, babygymmet, soffan, barnstolen, gåstolen eller sängen funkar. Ingeting har funkat idag och jag inte går och bär på henne och det är bra tröttsamt efter nästintill 10 timmar till att ha henne på höften.
Hon har sovit 3x30 minuter idag och har vaknat varje gång lika trött som när hon somnade. Insomningarna har faktiskt gått ganska så enkelt och snabbt, men fattar inte varför hon har vaknat efter bara 30 minuter igen. Är hon utvilad ligger hon och pratar i sängen, men varje gång har hon vaknat med skrik.

Denna dagen är allt annat än rolig, och till köpet så ska jag laga mat när jag (förhoppningsvis) har lagt henne sen. Kul, nja de vete fan.

101217

Nedräkningen har börjat, 1 vecka kvar till julafton. Jag har inte fått en enda julkänsla ännu, känns konstigt att säga att det snart är jul då.

Igår var det ett sånt fruktansvärt oväder, fy!
Packade in oss i bilen omkrin 9 och åkte till Rångedala en jäklas massa snö hade kommit och stackars Charina stog och skottade när vi dök upp. In och drack kaffe och massa tjöt, när vi skulle ut och ploga vägen till skolan med barnvagnarna, hade det kommit en 2 dm till, kul!
Så vägen till och från skolan var minst sagt en utmaning, har bra ont i benen idag (:

Gud vad jag bara vill att snön ska gå bort nu. Men vi är halvvägs igenom vintern iaf!

Har en ganska så tjurig liten flicka här hemma nu, vill knappt äta och vill inte vara någon annanstans än i mammas famn. Titta i munnen får jag inte heller. Men det lilla jag får se är två bra utbuktningar, men känns ingenting än iaf. Hoppas att dom dyker upp inom en vecka iaf, så hon kan vara ganska så lycklig till julafton iaf.

Idag är det en hemmadag som gäller. Blir att kanske dammsuga, hade sannerligen behövts iaf, baka kaka då min blev minst sagt misslyckad häromdagen och bara mysa en massa.

Nästa vecka blir de nog fullt upp, måndag är det Ullared med Charina, tisdag är det fika med Alexandra och Alvin och fredag är det julafton :D Längtar mest till måndag! :P

101216

God morgon!
Sovit faktiskt relativt gott inatt, för en gångs skull.
Var nere hos Isabell två gånger omkring 01, men annars har det varit lugnt hela natten.
Somnade igår till omkring -19 grader ute och vaknade till endast -2, konstigt hur det kan sjunka så under en natt. Blåsigt värre idag och det har kommit en massa nysnö, inte speciellt trevligt om ni frågar mej. Usch.

Idag ska vi till Rångedala (:
Sen mot staden och handla lite granna.

En typisk matmeny.

Detta får Isabell en typisk dag till mat:

- Ca 07.00-08.00 Majsvälling ca 200-225 ml
- Ca 11.00-12.00 Dagens val av burkmat (6 månaders)
- Ca 15.00-16.00 Majsvälling ca 200-225 ml
- Ca 18.00-18.30 1dl äppelgröt med fruktpuré

Eventuellt lite välling till läggningen beroende på när hon åt gröten.
(Och eventuellt lite välling på natten beroende på.)

Jag tycker att det är en "meny" som borde gör att hon går upp i vikt som hon ska.

Jag ältar detta, och jag kommer göra det, för det är en jobbig fråga för mej.
Är det jobbigt att läsa, om du stör dej, så läs då inte.
Jag ältar, det är sådan jag är!



En kopp kaffe!

Så här till kvällningen är inte dumt (: Skulle koka kaffe till mina kärleksmums, så kunde lika väl passa på att ta mej en kopp/glas jag med! :D
Idag har vi inte gjort nått superspeciellt, Daniel blev hemma från jobbet idag, då deras kakel som dom beställt till jobbet inte dök upp innan 12.30 ca, så vart de ingen speciellt idé att dra sej ner till Skene. Så åkte in en sväng till Harald Nyborg och Verktygsboden och kollade lite. Sen lämnade vi av honom hos Erik, så dom kunde skruva ihop hans bil, förhoppningsvis. Håller verkligen alla tummar och tår att den blir ihop idag. Hoppas, hoppas!

Imorgon blir det mys i Rångedala, trevligt som alltid! :D
Sen är det fredag och 3 dagar kvar till Ullared och 7 dagar kvar till julafton :D

Tänder

Stackarn verkligen, det kan inte vara skönt.
Jag får inte känna henne i munnen nu omkring där framtänderna ska komma, hoppas vekrligen att dom dyker upp inom någon vecka eller så. Det är väldigt utbuktat, känns inte som att dom tränger igenom imorgon iaf, men kan hoppas att det går fort snart.
Detta förklarar verkligen allt till varför hon är så kinkig, vaknar tidigt och gärna på natten och inte alltid vill ha maten helt och hållet.

Så kul att jag nu ska försöka ha i henne lite extra mat så hon kan gå upp lite mer i vikt medans hon håller på att få tänder, grattis!

Jag vet att inte alla tycker att 320 gram är speciellt lite på en månad, och det kanske det inte är heller. Men att se denna jäkla våg stanna på 6xxx gram för fjärde gången och tredje månaden nu, då blir man ganska så ledsen. Visst, så jäkla lite är hon inte och hon är lycklig glad och mår bra, så ja kanske borde jag bara vara nöjd. Men jag blir besviken. Så enkelt är det. JAG blir det. Spelar ingen roll vad någon annan tycker.

Fem minutersmetoden

Den är verkligen bra mycket annat än rolig, men så effektiv den är.
Tillämpade den för ett par månader sedan redan med Isabell, då jag kände att jag inte orkade med detta vagganda. Funkade jättebra och inom ett par dagar så sov hon fint bara man la ner henne.
Men nu har hon kommit i en period igen där hon gärna ska vaggas till sömns. Jag sätter ner foten och säger nej. Hon blir äldre och hon ska banne mej klarar att somna själv.

Den kan verkligen ta en stund när man gör den, jag lyckades ikväll på 35 minuter, inte jättefarlig tid faktiskt.
Hon har alltid sovit tidigare på magen, men nu då hon har börjat protestera och slänger sig på rygg på nolltid, så låter jag henne också ligga så tills att hon somnar om igen.
Känner att hon är så stor och rörlig nu att hon enklare kan göra valet om hur hon vill sova.

Ett bra tips när du gör denna metod, se till att du har en hel massa saker att göra omkring dig, pilla med precis vad som helst, då går klockan mycket fortare. Ska du bara lyssna till det, så kommer du bli galen.
Jag passade på att baka kaka bland annat idag :D

BVC besök.

Åkte till BVC i Fristad med en väldig nyfikenhet och förväntan. Isabell känns jue verkligen som att hon har gått upp! Lägger henne på vågen och den stanna på 6680 gram.  WHAT ?!!
En ökning med 320 gram sedan 16/11 och totalt 824 gram sedan den 15/9.
824 gram på 3 månader!!

Läkaren: "ah hon har jue lite problem med vikten"
NO KIDDING ?!!

-"Vi avaktar lite och ser om hon går upp i vikt."

Vad fan, hon har jue knappt ökat på 3 månader, vadå avvakta?!!

Fattar verkligen inte, hon äter jue bra hela dagarna, vad är det som är fel?
så nu ska jag tillsätta fett (matolja) i hennes mat och ge henne mellanmål (när hon redan äter med 3 timmars mellanrum) och sen ska jag väga henne den 5/1 igen.
Hoppas verkligen att dom då kan tänka sej att göra prover, för i helvete.

Så jävla ledsen idag att det inte är sant.

Tips på bra fettande mellanmål eftersökes starkt nu!


Isabell 6 månader <3

Herregud, nu har tiden gått fort.
Mammas älskling är idag 6 månader (19.05) Grattis älskling :D



För 6 månader vid denna tiden befann jag mig på förlossningen och hade gjort i 2 timmar. Mådde inget vidare bra, men försökte nog vid denna tiden att sova med hjälp av morfin och somntabletter, gick sådär (:
12 timmar senare var prinsessan ute :D

http://jeanetteee.webblogg.se/2010/june/vi-borjar-fran-borjan.html

101215

God morgon.

Första koppen kaffe upphälld och här sitter jag och spanar för att egentligen få lite egentid bara.
Isabell började sova riktigt knas igår, så jag beslöt mig för att hålla mig på nedervåningen och sova på soffan. Sovit ungefär lika bra som om jag hade sovit i sängen just nu "/
Hon har dock bara vaknat en gång sen jag gick och la mej, klockan 02. Men jag har tyckt att jag hört henne hur mycket som helst. Som vanligt.

Så nu dricker jag kaffe, älskling sover (sovmorgon i vanlig ordning) och Isabell biter på en bitring och kollar på Quack Pack :D

Sen bär det av mot Fristad och BVC, spännande idag faktiskt :P

God morgon!


Usch! (:

Suttit här alldeles för länge och grejjat med bilder och lyssnat på underbar musik.
Nu bär det ut mot vedboden och hämta ved, sen mot den efterlängtade soffan, äntligen! :D

Men lämnar er för kvällen med den nog mest fantastiskt fina, underbaraste, vackraste låten i världen och den är tillängad den vackraste, finaste, underbaraste människan i världen.


Daniel Månsson, utan dig hade jag inte funnits, tack för att du finns i mitt liv och bara är du!
050305 - (näst) bästa dagen i mitt liv! Älskar dig! <3



Bon jovi - Då och nu :D



Denna karl kan utan tveka göra musik! Då som nu! :D

En mammas oro.

Herregud. jag kan verkligen inte sluta oroa mig.
Alltid tror jag att när Isabell har tystnat i sängen och inte ger mej en fajt, eller att hon sover längre än normalt, att hon slutat andas eller något. Fattar inte varför jag inte bara kan slappna av?

Music

Älskar verkligen ballader och äldre ballader. Det ska vara från 80- och 90-talet, de är det absolut bästa.

Ge mig några bra musiktips!

Music


Mitt jobb

Pratade idag med min chef gör att jag hade bestämt mig att det inte funkar av diverse anledningar att jag jobbar. Han blev besviken, även jag är besviken får jag säga. Men det funkar bara inte.
Han ville att jag skulle kolla om det kanske fanns en sista utväg till om de kunde lösas iaf och han skulle kolla om han kanske kunde ge mej helgjobb ist. Så vi skulle höras efter nyår.
Väldigt tråkigt, då jag också är nästan lite beroende av att ha kvar jobbet, med tanke på att jag har karensdagar pga min föredetta jävla arbetsgivare. Så det hade varit ganska så skönt att veta att jag hade haft ett jobb att gå till när jag ska börja jobba sen. Men de kommer säkert lösa sig ändå.
Har hittat en ny lösning så att mina dagar håller, hoppas på att detta inte faller.

101214

Herregud, vd ajg har sovit dåligt de senaste nätterna. Vaknar helt slut och med huvudvärk. Detta är allt annat än kul, dessutom att jag sover dåligt av egen maskin nu också, vaknar inte pga Isabell. Fattar inte vad detta är. Daniel har också natten till idag sovit dåligt. Hoppas det får ett slut snart.

Dagen igår var en riktig pina, kändes som att Isabell trotsade på något sätt, vägrade sova och höll på och messt gallskrek om jag inte bar runt henne.
Kollade hennes tandkött innan och såg att det var tänder på gång nu. Detta har jag misstänkt ett tag, men inte riktigt känt något. Men såg nu att hennes framtände buktade ut genom tandköttet. Så det är väl dags snart för en feber dag/natt.
På köpet igår så efter att vi hade varit och handlat, så stannade jag på Informationsplatsen precis när man svängt av 40an, för att få bort isen från mina torkarblad, då jag såg absolut ingenting.
Hade antagligen min telefon i knät när jag steg ur bilen för ja hade tappat den i snön.
Insåg det halvvägs hem, att det antagligen ar så, men med en skrikande Isabell ejemte mej, så fick den bli offrad kände jag. Men ringde älskling som var hos Erik och bad honom åka och kolla om han hittade den.
Var väldigt säker på att den antingen skulle vara roadkill eller helt förstörd utav snön.
Men han hittade den och den funkar utmärkt! :D Än så länge iaf, man vet jue aldrig! Kan vara en fördröjd effekt :D

Idag har vi haft en heldag i Rångedal tillsammans med Charina och Ellinor, alltid lika underbart och trevligt :P Tårta till frukost är aldrig dumt :P Bantning, va där det? :P
En liten promenad i kylan till skolan/dagiset och sen lite kaffe på det :D
Åkte sedan till Tolkabro och hämtade upp älsklingens julklapp, så nu är den fixad, så skönt! Nu ska de bara shoppas en del tillbehör till den, men de fixar jag i Ullared på måndag!

Imorgon är det dags för 6 månaders kontrollen på BVC även en läkarkontroll. Är så furktansvärt grymt nyfiken nu på hur mycket hon väger, det ska bli mycket intressant. För känner verkligen att hon har gått upp ganska bra i vikt :D Återkommer imon angående det besöket!

Nu är det dags att grejja med bilder på datorn och hämta ved. Sen parkera arslet i soffan hade jag tänkt faktiskt, älskling är och grejjar med sin bil, så han kommer nog inte hem på ett par timmar "/


Jag tror..

att denna dagen kan gå till historien som en utav dom värre.
när jag inte trodde att den kunde bli mycket värre/sämre, så. ja, så fel man kan ha.

är troligen mobillös. återkommer när jag fått mej en uppdatering.

Lite ågren faktiskt.

Har börjat känna att det är riktigt jobbigt det här med att jobba och allt.
Speciellt nu när Isabell krånglar med läggningarna och vaknar om igen och allt.
Det är oerhört jobbigt att känna att det är ett måste det här med att jobba. Jobbar jag inte så räcker inte mina dagar till augusti och då måste jag sätta henne på dagis i Juni. Visst, värre saker har nog hänt för folk, men jag vill verkligen inte. Jag vill inte att hon (och jag) ska missa hela hennes första sommar, att hon kanske lär sig och gå på dagis, träffar en massa semestervikarier och kanske blir förflyttad till ett annat dagis under ett par veckor.
Jag vill inte.
Men det ger mej ångest (som jag märkte igår kväll) så fort som veckorna kommer och jag vet att jag måste jobba denna veckan. Jag vill jue inte egentligen, men jag måste.
Det är jobbigt att behöva förlita sig och be så många människor om hjälp, jag menar, jag har jue alltid klarat mig själv. Jag avskyr att be om hjälp.
Jag önskar verkligen att det fanns ett enklare sätt med allting. Att jag helt enkelt slapp och jobba just nu.
Det är ett fruktansvärt stressmoment att veta att jag behöver jobba ett visst x-antal dagar per månad för att min budget ska gå ihop. Inte nått skoj.

Jaja, bara att bita ihop va?

101213

Godmorgon!
Igår var det tredje advent och idag är det Lucia. 11 dagar kvar till julafton och 18 dagar kvar av detta år.
Vad ska ni hitta på på nyår?
Jag funderar på att bara vara hemma i år faktiskt, jag vet jue inte hur Isabell kommer att reagera på fyrverkerier i så fall plus att hon är ändå svår att få till att somna om man är någon annanstans, så känns som att det bara blir jobb nästan. Så vara hemma och ta det lugnt är kanske inte dumt?

Igår gjorde vi väl inte speciellt så mycket, jagade transportsläp så att älskling kunde få hem sin bil ifrån Horred äntligen, men det var lättare sagt än gjort att hitta en kärra som lastar så mycket.
Så det blir till att få hem den med lastbil idag istället. Äntligen kanske få den lagad!

Så vi åkte en sväng till Isabells farmor och plastfarfar, käkade lite mat och tjötade skit.
Haha, Isabell fick sina första Barbies, haha. Ställer dom på hyllan så länge :D
Sen bar det bara hem.

Varit jobbigt nu igen med hennes läggningar, inte alls roligt detta här. Och nu två nätter i rad så har hon vaknat till och från. Visst, det räcker med nappen, men varför har hon börjat igen när hon slutade och sov gott om nätterna ett tag? Ahja, blir väl bra det med.

Idag så har älsklingen lite sovmorgon så han sover fortfarande, Isabell tittar på barnprogram och jag sitter här en sväng. Sen bär det ut till Rångedala en svänga idag :D
Så får vi se om dom ringer från Proffice eller inte, verkade som att det var en del att göra där iaf.

En jobbig och nedstämd dag.

Usch, känner mej riktigt nere idag igen. Allt blir så jäkla jobbigt när det inte fungerar riktigt som det ska med Isabell. Vissa dagar känns det som att allt är på väg åt rätt håll, sen kommer det en motgångsdag och det känns som att man tar 2 steg tillbaka igen..
Bara så sent som i fredags kände jag mig lycklig, allt kändes riktigt, riktigt bra. Idag? Nej. Inte heller igår.
Jag är väl en blödis och en vekling, men jag vet verkligen inte hur jag ska tackla allting.
75 procent utav de senaste halvåret har varit jobbigt med motgångar, känns nu som att det borde bli enklare med allting. Att varje dag bara borde vara en stor lycka.

En jobbig dag helt enkelt.


En missnöjd liten tjej.

Vet inte vad det är med Isabell just nu, om det är utvecklingsfas eller separationsfas.
Ena dagen verkar det vara jättebra, andra går ingenting som det ska.
Nu har hon i två dagar varit superkrånglig, mammig och knäig.
Hon vaknar inte riktigt utvilad, det kan man verkligen se i hennes ögon, att hon fortfarande är trött.
Hon ska konstant vara i mitt knä och helst ska jag bära runt henne. Måste aktivera henne hela tiden annars verkar det som att hon blir uttråkad. Hon är supersvår att få till att somna, hon har som sagt varit trött egentligen hela tiden sedan hon vaknade idag klockan 06.30, men fick henne just till att somna genom att hålla henne i famnen och vagga. Det sista som jag vill. Vill verkligen inte att hon ska vänja sig vid det igen.

Usch vad jag avskyr att det ska kännas ibland som att utvecklingen tar ett steg tillbaka igen.

Sovit riktigt dåligt inatt igen "/

En lika jobbig dag som det var igår, nästan lika jobbig natt har jag haft.
Isabell slutade inte med att vakna till efter mitt sista inlägg, utan har gjort det ett par gånger inatt. Och nu klockan 6.30 så var det dags att gå upp. Visst, en förbättring mot igår, men ändå "/
Brukar ändå vara helgerna som hon sover bäst på!
Har vridit och vänt på mig halva natten igen, antagligen varit orolig och lyssnat efter henne.
Uscha.

En kaffe nu och snart är det dags att gå ut i vedboden och hämta ved så man kan få lite värme.

Kvällens odågor..

En dusch senare, och hela huvudet är fullt av tankar. Helt otroligt vad man hinner tänka på mycket under en dusch. Fy.
Önskar att jag bara kunde ta upp telefonen och ringa till någon och prata, men jag har börjat att sluta mej och hålla mej allting för mig själv när jag mår dåligt. Fått det slängt i ansiktet innan att "det är väl för helvete inte bara du som mår dåligt i världen" (typ), så enklast är att behålla det för sig själv.
Mår man bättre? det skulle jag inte kunna påstå, men man får heller inga skuldkänslor för att man pratar med någon om sina problem.

Mycket som jag saknar ikväll. Usch. Mot sängen.

101211 - VARNING - Deppinlägg.

Lördag kväll. Lika rolig som de flesta känns det som "/
Usch, vad jag känner mej depp i denna stund.

Varit en ganska så jobbig dag idag, både psykist och fysiskt.
Isabell började med att säga god morgon 05.30 i morses, något som jag varken tyckte var okej eller roligt. Försökte att bara vända henne och ge nappen, något som alltid annars fungerat, men icke denna gång. Så klockan 06 fick jag vackert gå upp.
Då började de roliga nästa med en gång. Isabell oerhört mammig och klängig idag, ingenting som dugit åt henne och så har det varit hela dagen. Hon har inte velat sova, så vi satte oss till slut i bilen och åkte en sväng, allt bara för att hon skulle sova en stund. Det gjorde hon också. Men kom hem och hon var fortfarande lika trött, som hon också varit hela dagen, men totalvägrat sova.
Så har fått aktivera henne hela dagen, för att ligga själv och leka, sita  babysittern, hoppgunga eller gåstolen, ingenting har varit roligt eller okej idag. "/

La henne omkring halv 7 ikväll då hon var ordentligt trött, nu vaknade hon för bara några minuter sen och hade vänt sig på rygg, detta upprepade hon ytterligare en gång till.
Vet inte om de var bara för att jag stängde av TVn och gick upp som hon reagerade kanske, men n usover hon igen iaf "peppat, peppar".

Älskling har åkt och mött upp några kompisar och ska ta en liten sladdarkväll. Gud vad jag blir avundsjuk på att han kan åka iväg ibland. Klart att jag skulle få det om jag ville, men vart skulle jag åka? Inte så att alternativen flödar över precis.

Ahja, så nu var tanken att det skule bli en dusch (som jag inte fått hinna med tidigare idag) och sen lägga mig i sängen för att (sova) kolla TV.

Vad gör ni ikväll?

Bland det bästa med julen..

Förutom julmaten, så är det musiken. Gillar både den klassiska men mycket mer den kanske mer modernare :D


101210 - kvällen

Good kväll!

Idag har det hänt mer än vad jag trodde skulle hända idag när jag gick upp iaf :P
Grejjade och fixade som en galning medans Isabell sov, i vanlig ordning. Aldrig kan jag ta de lugnt när jag får! :D När jag väl skulle sätta mej i soffan och bara vara, jo då vaknade hon jue! Haha, att jag aldrig lär mej!
Sen var det dags för lite lunch, som idag bestod av gröt då all burkmat hemma var slut.
Begav oss sedan in till stan och handlade diverse, så nu finns både burkmat och socker så jag kan baka igen :D

Sedan begav vi oss till Hestra och hem till Mela och Amanda, drack lite kaffe och tjötade.
Sedan tog vi en sväng förbi Trandared och kollade in en utförsäöjning som tyvärr var väldigt utplockad, men hittade dock en söt pyjamas som jag ville ha tilL Isabell, men när jag väl skulle bege mig till kassan så stod det en skylt "Endast kontanter", då var det bara att hänga tillbaka den och gå därifrån.
Hur många har egentligen kontanter på sig nuförtiden?

Sen var det en massa bus och mys med Isabell innan det var dags för läggning, och nu har hon sovit i dryga timmen. Älskling skulle egentligen åkt och hämtat sin bil som står i Horred, men det blev visst uppskjutet, får väl se om det blir imon ist.
Så snart kommer han väl hem och då är det dags att äta lite hamburgare, och funderar faktiskt NÄSTAN på att se Idol finalen idag, bara för att det just är finalen idag.
Men ärligt, detta året har jag brytt mig oerhört lite om just Idol. Men tror allvarligt att Jay vinner, den rösten får hela kroppen att rysa för f*n.


Bara vackert.


Matchbox 20 - underbar musik!


Konstigt egentligen! :D

Hur man (iaf jag) aldrig kan ta det lugnt när ens barn sover? :D
Jag har ALLTID en massa att göra, även om jag egentligen inte har det! Haha.
Isabell somnade för 20 minuter sen och jag har bytt lakan i sängen redan och ätit frukost. Nu ska jag ner till tvättstugan och slänga in en maskin tvätt och köra igång torktumlaren.
Kanske kan ta de lite lugnt efter de, men kommer säkert på nått nytt att göra så fort som jag satt mej i soffan!

Till er som kan slappna av medans barnen sover:
Hur gör ni? :D

101210

God morgon!

Har vridit och vänt på mig hela natten inatt "/ Har också en elvisp i sängen bredvid mig som hjälper mig att sova sämre på nätterna. Ligger han inte och nästan sparkar ut mej ur sägen så ligger han på mej :D Lite space vill jag ändå ha i sängen (: Så idag har jag världens ont i nacken! Mindre skoj!

Gårdagskvällen var lugn, ingenting speciellt hände. Isabell har vaknat en gång inatt, en napp i munnen, vända på mage och hon snarkade vidare :D

Vad händer idag då? Åka och handla en sväng vet jag iaf, kanske åka och hälsa på Mela och Amanda, inget riktigt bestämt ännu. Vi får se hur dagen slutar.
Nu är det snart dags för frukost för mammas lilla hjärta hör jag iaf (:

En tävling?

Är så tråkigt hur det kan bli egentligen när man skaffar barn.
Visst, det kam vara kul och jämföra barn och deras utvecking med andra bara för att se hur den ena och den andra gör. Men att vissa gör det egentligen till en tävling? Det tycker jag är riktigt tråkigt.
Vissa barn utvecklas jätefort och andra lite saktare, men man behöver väl inte pressa barnen till en massa saker som inte är anpassade till deras ålder?
Alla barn utvecklas och dom kommer som sagt in i olika faser olika fort.
Visst man kan slänga barnen på magen och "träna" med dom varje dag så kanske dom kryper fortare, eller ha dom i gåstolen hela dagarna så kanske dom går snart.
Saken är jue den att man kan aldrig skynda på något sånt, ett barn kryper, går, pratar och allt när dom själva är redo, inte innan.

Varför ska det vara en tävling för en del?

101209 - kvällen

Läste på BT.se idag att det skulle bli tvåsiffrigt minus nu och mer snö. Mer snö? Kan det verkligen finnas mer snö? "/ Helt sjukt enligt mej.

Usch. Avskyr snön och vintern.

Idag vart det en hemmadag. Isabell har inte krånglat något märkvärdigt egentligen med sovningarna, tacka gudarna för det! Men imon är en ny dag, får se hur den utspelar sej!
Började fundera på att baka Kärleksmus och Silviakaka idag, eventuellt knäck. Men då sockret var slut, så får det bli uppskjutet tills eventuellt imon.
Så fick vi istället mysigt besök utav Sanna och Theo! Tjöt, kaffe och en massa kolor :D Underbart att få sällskap och få tjöta av sig, tack! :P

Imorgon vete sjutton vad som händer. Blir nog en tripp till affären och handla lite nödvändigheter och så.
Annars vet jag inte alls, baka kanske? Haha.
Vi får se hur dagen ter sig imorgon!
Nu ska jag bege mig här på webben och beställa älsklings julklapp innan de är försent! (:

Tråk!

Blidde ingen fika/promenad i Rångedala idag pga sjukdomar "/
Ringde ifrån Proffice idag, dom hade ringt från DHL och bett om mej specifikt och bett Mikael ringa och fjäska för mej, haha! Sånt värmer i hjärtat, riktigt tråkigt att det inte går att jobba just nu "/

Så idag blir det en tråkdag hemma igen. Isabell är på sitt underbara humör idag igen.
Ska i hjärtat innan jag skulle gå ut med soporna och hon bara tittar på mej som att jag ska överge henne och brister ut i sånt hjärtskärande skrik/gråt. Stackars hjärtat, jag skulle jue aldrig överge henne!

Vad gör ni idag?
Jag är som sagt hemma om någon är sugen på en kaffe eller glögg med lite hembakade kolor :D

Mer snö?

Nu måste väl det ha tagit slut på lagret uppe i himlen? "/
Jag är verkligen inen vinterälskare, tycker att snö är rakt igenom opraktiskt.
Inte allra minst för att man måste köra i skiten och möta människor på vägar som absolut inte ska köra när det är snö ute. 75% utav alla Boråsare bör lämna in sina körkort när snön kommer, helt klart!

Måste det komma mer snö nu? Har säkert ramlat ner 1-2 cm inatt igen :(
Vill inte mer nu!

101209

Men herregud, vart tar dagarna vägen egentligen?

6 dagar kvar tills att Isabell blir ett halvår
6 dagar kvar så har halva månaden gått
15 dagar kvar till julafton
26 dagar kvar av året

"/

Gårdagen gick med en ganska så rasande fart får jag säga. Inte konstigt när man vaknade 7.40 :D
Bakade jue som bekant och sen tog de sin lilla tid att städa upp också. Det absolut tråkigaste med själva bakandet! Sen på eftermiddagen hade jag och Isabell våra dispyter om hon skulle sova eller inte, tyvärr så vann hon över mej. Hon sov endast mellan 9.40-12.10 och sen sov hon kanske en halvtimma till på eftermiddagen.
En tjurig liten dam, som blev ledsen så fort hon inte såg mig.
Ny dag idag! (:

Idag blir de nog lite fika/promenad i Rångedala, alltid lika trevligt! Sen blir de mys hemma i vanlig ordning :D

Separationsfasen

Försöker att googla en del på nätet angående separationsfasen, för tycker att det verkligen känns som att Isabell kan vara i ett sådant stadie. Antingen det, eller så handlar det bara om en helt "vanlig" utecklingsfas.
Men vad jag läser hela tiden är att den inträffar mellan 7-9 månader och Isabell är nu 6 månader. Men tycker att det inte bör vara en omöjlighet till att hon är i det ändå?
Tycker att det är så otroligt jobbigt att inte veta!
Hittade en text angående det, och jag tycker att den stämmer in ganska så bra just nu.

Separationsfasen, det absolut jobbigaste språnget under barnets första år. Barnet klänger otroligt mycket, sover dåligt, äter dåligt, kan bli ilsk och gnällig och frustrationen är stor hos både vuxna och barn. Det är nu som det händer mest saker, många barn är otroligt frustrerade precis innan de lär sig krypa och när de bemästrar den konsten kommer nästa sak… mamma är inte samma individ som barnet! Barnet kan bli oroligt, speciellt vid insomning och under sömnen, och vaknar till flera gånger för att kolla så mamma finns kvar. Vid den här åldern har barnet sin första förälskelse, i mamma och pappa. Att få små kärleksbett, nyp, luggningar är inte ovanligt. Inte heller att få ett barn som verkar sitta fast på en som ett plåster. Ingen annan duger än mamma (och/eller pappa).

Hon äter dock inte speciellt dåligt, men allt annat tycker ajg stämmer som handen i handsken.
Hon blir skitarg om jag sätter ner henne i babysittern, babygymmet, gåstolen eller whatever och försvinner i några sekunder så att hon inte ser mej. Eller som vid läggningarna, hon stretar så in i de längsta och skriker sig hes i stort sett. Har nu hållt på med detta en vecka eller så, men det var en eller två dagar nu som var lugna och bra, men nu känns de som man är tillbaka på ruta 1 igen.

Hoppas att detta kan gå över snart. Någon som har några erfarenheter eller tips som man vill dela med sig? Hade varit oerhört tacksam.


Glögg!

Är riktigt glöggsugen, men relativt tråkigt att drick glögg själv "/
Har två flaskor som bara står just nu.
Någon som är sugen på att komma ut och drick glögg med mej? "/

New pics of the day! :D

Efter en tredje gångs hos frisören!
(Som jag önskar att håret var 10-15 cm längre "/)

Detta lyckliga troll möts man varje gång av när hon sovit en stund! :D



Lyckligast i världen! :D


Baka, baka liten kaka! :D

Tänk vad tiden kan gå fort ändå när man vakna 7.40 på morgonen :D
Isabell sover, och var väl gjort nu i 1½ timma ungefär, säkerligen dags att snart vakna!
Själv springer jag fortfarande runt i pyjamas (kommer troligen stanna i pyjamasen hela dagen :P) och bakat en sats med kola och en med chockladfudge. Knäck, om det blir nått, får jag vänta med då jag inte har några formar kvar! Kom på ett bra, mindre kladdigt sätt att få kolan och chockladfudgen i formarna utan att spilla överallt. Detta med en kanna med en bra pip! Bli lite granna kvar i botten som hinner stelna, men de får väl va!
Tråkiga är dock at tdet blir så förbaskat mycket disk "/
Blir nog min huvudvärk senare! (:



Senare blir det att baka pepparkakor :D

101208

Ja.. Får man inte sova för lite, så får man banne mej sova för mycket. Och inte är det bra det heller.
När ska man bli nöjd då?
Har en smyghuvudvärk i dag som tack för att jag fått sova för bra.
Bakade lite kola igår och vart helt slut efter det, konstigt nog. Isabell var rikitgt orolig igår kväll, så vi kämpade i över 2 timmar innan vi fick henne i sängen. Sen var jag helt slut. Somnad epå soffan ett par gånger innan jag gick upp och la mej.
Daniel försov sig idag, då vi vaknade 07.40. Så har fått sova en hel massa timmar i natt! "/
Kollade till Isabell när jag gick ner och skulle sätta på kaffet, då jag inte hört nånting ifrån henne. Haha, dessa sovställningar denna tjejen har lagt till med! :P Tvärsöver, på sidan nånting. Med täcket över huvudet och fötterna stack ut på andra sidan! Lik sin pappa ordentligt kan jag säga! (:
Har märkt att hon inte sover på mage längre som jag lägger ner henne. Utan det är mer sidan och ryggen som gäller nu. Skönt att hon ändå kan lösa det själv mer och mer nu hur hon vill sova!

Igår var vi som sagt med min mamma på ortopeden, utgången kanske blev sämre än väntat. Hon har jue brutit ett ben i axeln och har riktigt ont. Detta är ingenting som dom gipsar och hon fick inga starkare tabletter, utan bara tid för sjukgymnastik? Konstigt.
Sen åkte vi hem till mamma och slängde i Bellis en lunch och sen vart det hem igen, sen tillbaka till stan och Babyproffsen, passade även på att handla lite på Maxi så jag kan julbaka lite grann.  (:

Så gjorde lite kola igår, men ska göra mer idag, då de är någon i familjen som älskar dom (: Samt lite chockladfudge, pepparkakor och kanske knäck! :D

Någon som har ett bra tips på hur man lättare får i typ knäcken i formarna utan att kladda ner hela köket med skedar? MÅSTE finnas ett enklare sätt..

Så idag är det bara julstök som står på schemat, och sen lite ta det lugnt!

Äntligen!

Åkte jue hem igår från stadeb, när jag hade varit med min mamma på ortopeden. Gav mig i kast med att försöka än en gång att få in stolen i bilen, men inte gick det.
Begav mig då in till stan, igen, och till Babyproffsen.
Underbar människa som jag stötte på där. Han tog på sej sin jacka och gick ut för att kolla.
Konstaterade att det saknades två remmar till att montera stolen i min bil. Alltså inga fästöglor, tack och lov.
Detta var två remmar som man tydligen inte behövde ha i en Volvobil, som den suttit i innan, då det finns fästöglor monterade från början.
Men köpte iaf remmar och han satte in stolen åt mig på mindre än fem minuter (:

Isabell var lite fundersam vad det var som hon satt i, men ganska så nöjd ändå! :D
Vart en liten protest på vägen hem då hon var så jäkla trött, och det var väl ganska underligt att somna i denna stolen som står något mer upprätt nu :P Men snutten i ansiktet så somnade hon och snarkade för det vilda :D

Tack Babyproffsen :D

101207

God morgon!
Full rulle har det varit sedan klockan var 05.45.
Ut och skotta av bilarna en snabbis för att få igång dom, in i duschen, på med kläder och borsta tänderna.
Sen var det Bellis tur at gå upp, hon ligger och sparkar på spjälorna i sängen och myser med spjälskyddet, haha! Hon är påklädd, kaffet är drucket, skötväskan packad. I med lite mat i henne mage sen är det bara att bege sig till staden och köra mamma till ortopeden så hon får röntga sin axel och se så att allt ligger på plats.

Sen beger jag mig hemåt igen för att förhoppningsvis få fast bilbarnstolen. Känns lite retligt att åka till babyproffsen eller liknanade och be om hjälp när jag inte köpt den där, men de får väl bli så i slutändan om jag inte får dit den. Tycker att det fan inte ska vara så svårt! Eller..?

Igår var det mys för hela slanten! Åkte på morgonkvisten (nästan) och drack första koppen kaffe hos Charina, sen vart det både 2, 3 och 4 (?) minns lite luddigt! Många koppar kaffe var det iaf :P Hemmagjorda pepparkakor och våfflor! MYS! :D
Promenad till skolan för att hämta dom två stora och en massa armmuskler på det :P
Alltid lika trevligt! Sedan bar jag mig in till stan och köpte (det förbannade) glittret, så nu glittrar det lite varstans här i huset :D

Dags att slänga i Bellis frukosten och sen bege oss ut på de snötäckta vägarna "/ KUL, att det kommit 2 cm snö inatt igen. Eller inte. Nur får det vara ett slut på denna snön tycker jag "/

Hjälp! Brio barnstol + WV!

Någon som vet hur man på bästa sätt får fast en Brio barnstol i framsätet på en WV Passat?
Har inte haft super mycket tid att kolla på de, men de jag kollade gjorde mej inte ett dugg klok! Vet inte vart jag ska fästa den i golvet/under stolen.
Behöver tips från någon som kanske vet någonting om det!

Måste verkligen få bytt stol nu, lider verkligen med Isabell att hon sitter i babyskyddet nu "/

Jag har fått en riktig badanka! :D

Isabell avskydde till en början att bada, nu har hon lärt sig hur kul det kan vara när man sprattlar och plaskar med både armar och ben! Haha.
Badade henne igår och jag blev fullkomligt genomsur, fick lägga en handduk till slut över benen! (: Hela badrummet runtomkring var precis dyngsurt. Haha. Som jag längtar tills att hon kan sitta helt upp, så mycket roligare det kommer bli ändå, då!

Mammas underbara!


101206

Jisses! Vad tiden går fort! Nu är det bara 9 dagar kvar till att Isabell är 6 månader, herregud!
Och idag är det Alvins stora dag, grattis Alvin6 månaders dagen! (:

Idag är jag ordentligt trött, fått sova på tok för länge och bra inatt :P
Fick Isabell i säng omkring halv 7 igår kväll, hon var så trött så det gick ganska så smidigt. Men sen vakna hon en timma senare, förstår inte varför hon har börjat med detta! Men försökte att få henne till att somna om med bara nappen, men gick inte så bra, så värmde till lite mat. Hon åt dryga 100 ml, så antar att hon fortfarande vara hungrig. Hon fick faktiskt en ganska bra laddning gröt innan sängen så. Men sen somnade hon om och sov hela vägen till 7.20 idag! :D Sen somna jag nog strax efter 9 på soffan och vakna innan tolv att jag hade fruktansvärt ont i armen, legat riktigt fel! gick upp och la oss då. Så fått sova en ganska bra stund inatt. Inte riktigt van vid det än :D

Idag bär det till Rångedala och myser en sväng!
Trodde jag skulle jobbat idag, men verkar inte bli så, faktiskt riktigt skönt, inte speciellt på humör för det.
Men man vet aldrig, än kan dom ringa! :D
Annars funderar jag på att åka vidare till Coop och handla glitter, verkar inte finnas någon annanstans billigare "/

Nu har jag tröttnat, igen! "/

Blir alltid så trött på mej själv, min vikt och mitt förbannade småätande och gotteätande.
Går ner lite i vikt, mår superbra och tycker att motivationen borde vara bättre änn ågonsin förr! Men icke.
Alltid faller jag tillbaka på nånting, fattar inte detta.

Så nu inleds operation viktminsking, igen. Måste klara detta nu!

Hönsmamman!

Tack, underbara Stéphanie och Alle att ni tog så bra hand om Isabell igår när vi var på julbord.
Ni är ovärderliga! <3

Stéph och Alle kom igår omkring 16 och myste lite med Isabell, vi gick igenom lite grann vart allting fanns och vad som troligen skulle hända och hur man skulle göra :P
Vi åkte strax efter 17 och vi hann inte mer än in till stan innan jag kollade mobilen första gången (:
Åkte ner till Haby, drack en öl hemma hos Tormo och Marita och sen bar det iväg till Kinna Stadshotell för en massa, massa mat! Gott som satan :P
Minglade och kollade på en massa undelriga figurer hela kvällen. Mycket lugn kväll och jag drack inte alls mycket. Skönt bara att kunna ha alternativet och slippa känna sig som den ständiga chauffören "/

Fick ett sms utav Stéph strax efter 19 då hon skrev och berättade att allt var lugn, Isabell mådde bra och var underbar och att hon troligen skulle somna snart. Det värmde i hjärtat.
Bortsett från en skrikperiod i början (vad jag definitivt hade väntat mig) så hade hon varit en ängel innan hon nanade, vaknade inget speciellt inatt och gick upp som en solstråle klockan 08 imorses.

Hönsmamma som jag är, vaknade jag 6.30 i morses och undrade varför hon inte vaknat än!
Låg och försökte intala mig att hon bara sov, men nojjig som man är så gick jag ner :D Men vågade inte gå in i rummet ändå för rädslan att hon redan skulle vakna. Mammas älskling.
Vaknade till och från sedan att hon var uppe, skrek lite och skrattade tillsammans med lek-barnvakterna som underöll henne på hög nivå :D
Själv gick jag upp omkring 08.45 och myste med min lila älskling. Nu sover hon, och har gjort i ca 2 timmar, så nu är de nog snart dags att vakna! :D

Riktigt skumt var det att åka ifrån henne igår, skönt och välbehövligt, men skumt!
Mammas lilla älskling :D

Fick en liten bild igår med som jag bara måste visa, så fin den var och det både värmde hjärtat och gjorde mig mindre orolig!

 

Tack igen, ni är underbara!


Seriöst, nu gråter jag snart.

Det är fruktansvärt emotionellt just nu.
Isabell somnade klockan 19, nu vaknade hon igen, efter bara 45 minuter med ett gallskrik, liggandes på rygg. Försöker att bara vända henne och ge henne nappen, fungerade inte.
Försökte ge henne mat, ville hon knappt ha.
Jag önskar jag visste varför hon vaknar på detta sättet, sover oroligt, vill knappt somna alls och inte äta innan hon sover. 

Känner mej otillräcklig just nu, trött och ovetandes vad jag kan göra för att underlätta för henne, vad som jag kan göra för att göra henne lycklig och så att hon kan sova gott om nätterna.  

101203 - kvällen.

Dagen har idag gått oerhört fort kan jag säga!
Morgonen flöt på som den skulle och omkring lunchtid kom Johanna och det bar iväg på ett litet uppdrag.
Åkte sedan vidare till Coop för att käka lite lunch och jag satte mig sedan i frisörstolen och fick min utväxt färgad, tack Ida! :D
Sen var min tanke mycket fin att jag både skulle åkt till ÖoB och kollat julpynt, samt att slängt skräp som jag nu har haft stående i bilen i en vecka "/ Tanken är god iaf, men hem bar det efter jag var klar hos Ida och det var bara en massa mys, för pappa kom hem strax efter oss bara.
Nu är han på väg ner till Skene igen, för invigning av en "källare" som han och Anders har renoverat och byggt fin. Dom var ditbjudna och nästan "tvungna" att gå. Önskar att jag hade kunnat gått med, men inte helt enkelt. Han blir nog inte speciellt långvarig, och jag blir de nog inte heller med öppna ögon, blir nog att nana ganska så snart. Sen blir de troligtvis spring till älskade Isabell inatt, då hon inte åt igen innan hon la sig.

Imorgon ska jag dammsuga huset, blir så ruskigt fort skitet på golvet när vi eldar med ved inne, fruktansvärt vad det kan skita ner. Sen blir de nog den lilla turen till ÖoB och återvinningsstationen och bli av med all skit som finns i bilen. Även åka till Tini och hämta bältena till bilbarnstolen, så jag äntligen kan byta den nu. Isabell försökte med all sin kraft att ta sej upp ur stolen idag, med bälten och allt på sig! :D
Sen vägrade hon ligg/sitta ner i vagnen idag, nu är det bara sitta som gäller!
Så nu är det verkligen dags att byta stol :P

Efter det så kommer Stéphanie och Alle hit, då dom ska vara morgonkvällens/nattens barnvakter då jag och älskling ska på julbord i Kinna stadshotell. Ska bli riktigt mysigt, men oerhört vemodigt att lämna Isabell, främst för att jag kommer saknar ihjäl mej efter henne, men och krånglet som hon lagt till med på kvällarna.
Ahja, vi får se hur det går, i värsta fall så får jag väl åka hem.

Blir så gråtfärdig. "/

Det som aldrig, aldrig, aldrig varit något problem har nu blivit det jobbigaste som finns under dagarna.
Jag hoppas innerligt att det bara är en fas, en utvecklingsfas och att det snart går över, för jag vill bara gråta på kvällarna.
Hon vägrar äta, nästintill vaje kväll, innan läggdags. Lägger ner henne och hon totalt protesterar genom att vända sig på en halvsekund till rygg och ligger och sparkar och skriker. Så här har det varit ett par kvällar nu, och när detta aldrig varit något som krånglat innan, utan något som varit busenkelt var kväll, så är tålamodet på noll och gråten sitter i halsen. Jag vet inte vad jag ska ta vägen när kvällen kommer längre.
Kan prova en annan mat, igen.
Jag hoppas att jag kommer på en lösning snart, alternativt att det är en utvecklingsfas och denna snart är påväg bort igen.

Någon som annars känner igen sig i ovanstående? Någon som har något bra tips på hur man enklast rider ut stormen?


Ursäkta mig!!

Denna blogg, handlar om allt mellan himmel och jord. Bra och dåliga saker. Allting som händer (i stort sett) om dagarna i mitt liv tillsammans med min familj och mina vänner.
Denna blogg använder jag mig av för att ventilera mig angående just bra eller dåliga saker. Positiva som negativa. Jag ventilerar mig om det mesta som händer i mitt liv.
Så om du tycker att jag gnäller eller du bara inte tycker om vad jag skriver om, så läs inte då för helvete!

Livet blir inte för alla nyblivna mammor som att sväva på rosa moln, himlen blå och allt luktar rosor.
Det är ganska 50/50 bra och dåliga dagar, ibland mer dåliga än bra för vissa.
Sen gratulerar jag alla som har 100 procent bra dagar, grattis! Men jag tvivlar på att ni är många där ute.

Jag älskar Isabell mer än livet självt och jag är fruktansvärt lycklig att hon finns i mitt liv. Men (som för många andra) så tog det mej ett tag att känna så. Jag tyckte inte alls att livet blev som jag hade tänkt mig när hon kom med infektion, Neonatal, ont i magen, matvägran, dålig viktuppgång osv. Sen, självklart, vet jag att jag kanske haft det mycket lättare än många andra också, men detta är mitt liv, mina känslor och tankar. Och för mig har det fan inte varit varken enkelt eller lätt alla dagar.

Man förväntas när man får barn att vara überlycklig på en gång, glad, pigg och orka med allt. Vara tacksam för precis allt. Men när sake roch ting inte alltid går som man vill och man har ett par månader med kanske krångel ett par dagar i veckan, ensam hemma, ingen vän/familj som hjälper till, då är det fan inte så enkelt!
Bara för att jag ventlierar mig och skriver om det här, ge fan i att skriv nått spydigt angående det som att jag bara ska ta mej i kragen eller liknande och uppskatta vad jag har.
Jag uppskattar vad jag har och jag älskar Isabell, hon är fantastisk och underbar på alla sätt och vis, men alla dagar är inte enkla. Och, jag kanske är svag då, fine då är det väl så. Men detta är MIN blogg, MINA tankar och funderingar, MIN vardag.

Låt mig va då, om det är jobbigt att läsa.
Det finns ett fint litet kryss uppe till höger på denna sidan som du bara kan kryssa på om de är jobbigt.
Jag kan prata om det negativa likväl som det positiva, men många vågar inte prata om det negativa som händer under den första tiden, eller hela tiden som förälder, av rädslan för att dom ska bli dömda som dåliga föräldrar eller liknanade. Men de är ändå naturligt att ha dåliga dagar, eller har jag fel?
Får man bara positiva dagar bara för att man blir förälder? Grattis till dig i så fall!
Jag skriver för min egen skull och ingen annan.

Allting har blivit sjukt mycket bättre de senaste två månaderna, och all erfarenhet detta halvår har gjort mej till en mycket starkare människa. Jag vet att jag klarar allt själv, bara jag vill.
Men jag har ändå dåliga dagar och jobbiga stunder och perioder. Jag kan inte bara skriva om sånt som är positivt.

101203

Helloooo world! :P

Natten inatt ha varit lugn, Isabell har inte varit vaken någon gång innan 06, tacka gudarna.
Däremot läggningen igår. Puhf, heeeela dagen var jobbig med läggningarna. Sen kom vi till kvällen, vi badade och pyjamasen åkte på, vällingflaskan fram och hon åt okej. La henne i sängen 18.30 och hon var tyst, underbart!
Kollade efter en stund, fär fick lite onda aningar, och hon ligger på rygg och myser. Hmm..
Vände på henne och gick därifrån igen. Höll jue på att laga mat :D
Hon somnade faktiskt till, halleluja!
19.30 ungefär, var det kört igen, hon skulle inte sova och hon skulle inte äta. Bara vara vaken. Riktigt jobbigt när hon aldrig varit sån här innan. Fick henne i säng omkring 21 iaf och sen sov hon hela natten.

Sån här har hon faktiskt aldrig varit innan när de har handlat om en utvecklingsfas, denna är nog den kämpigaste vad gäller sovningarna. Men, hon äter med hull och hår iaf, det är underbart!

Igår, blev det en riktig hemmadag och jag höll verkligen på att krypa på väggarna. Skulle åkt och hälsat på Charina, men då jag hade 740n hemma (för att det är något billigare för älskling att åka till Sätila med min bil än med den) och den vägrade totalt att justera sätet, så de gick inte att ta sig någonstans "/

Idag ska jag göra ett litet ärende är det tänkt först, sen bär det av till frisör Ida och färga utväxten, det är riktigt nödvändigt nu känner jag! Åh då ska lilla underbara Johanna passa Isabell under tiden.
Sen ska jag nog gå lite jakt på ytterligare lite juldekorationer tror jag. Åka till ÖoB kanske? :P

Vad gör ni idag?

Efterlysning! - än en gång. "/

Någon där ute som kan ge sej på att designa en blogg och personlig header till migg, eller någon som känner någon som är duktig och villig att ta sej an uppdraget?
Oerhört trött på min design just nu och hittar inga intressanta när jag letar på nätet heller.
Försökt att göra en egen header, men fattar inte riktigt i slutändan hur man lägger upp den.

Snälla, hjäp!

Utvecklingsfas - Jippie!

Det är jue underbart med dessa utvecklingsfaser.
Många föräldrar märker ingen skillnad på deras barn när dom hamnar i en sådan fas, och gud vad jag avundas dom! Jag har märkt i stort sett varje gång som Isabell har hamnat i en sådan.
Riktigt skönt att ha boken: "Att växa och upptäcka världen", för den har verkligen gett mej svar MÅNGA gånger till varför Isabell är som hon är.
Hon är väldigt klängig just nu, blir ledsen så fort som jag sätter ner henne och läggningarna, dom är inte utan en fajt! Men konstaterade nu att hon är betydligt mycket mer hungrig nu, då det är ett säkert tecken på en sk utvecklingsfas. (Att hon krånglar när hon ska sova är också ett tecken)
Hon fick idag klockan 11 en hel burk med Lasagne, nu klockan 1, efter att lyssnat en timma på hennes skrik och missnöjdhet, så provade jag med mer mat (detta bara efter 2 timmar) och hon åt 200 ml med Majsvälling.
Nu äntligen så sover hon i sin säng. Och jag kan nog pusta ut en liten stund iaf. Är verkligen helt slut och trött.

101202

God morgon.

Eller, njae. Ingen supergod morgon idag faktiskt. Är totalt stendöd. Vetefaen hur jag sovit inatt faktiskt.
Hade en liten dotter som igår kväll skulle sovvägra, ingent som jag är speciellt van vid omkring den tiden. Istället för att lägga sig vid 18.30 som vanligt, så fick vi henne att sova omkring 20.30 istället.
Tack underbara pappa Daniel för att du tog över henne, så jag fick grejja lite hemma!

Nånting som är ett litet mysterium, de är att hon vill oerhört sällan ha mat innan hon ska lägga sej. På dagarna kan de knappt gå 3-3.5 timme innan hon vill ha mat, men igår kväll (och alla andra kvällar) var det överhuvudtaget inte intressant. Vet inte vad detta beror på!

Igår hade vi besök utav Sanna och Theo och timmarna fullkomligt flög iväg! Riktigt underbart att bara tjöta bort ett par timmar och dricka ett par koppar kaffe :D Tack!
Gav mej på ett försök till att julpynta, men jag tycker verkligen inte att det är kul. Anledningen till de är att jag tycker att jag har fula och tråkiga gardiner och knappt något julpynt. Känns därför meningslöst. Skulle vilja att det såg ut här hemma som i ett typiskt amerikanst hus :P Så mysigt!
Men vi åkte in till stan och handlade lite granna, fick väl en del, men känns knappt som något nu ändå.
Ska försöka ordna till det lite mer idag samt att försöka få igång dammsugaren.
Sen ska vi också åka till Rångedala och mysa lite idag med :P

Photoscape

Vad är det för fel på mitt Photoscape om jag drar bilder till den mall som jag ska använda mej av, men bilden dyker inte upp? Blir galen på det! Och jag har knappt nått tålamod när det inte fungerar som jag vill längre :D
Innan fungerade det jättebra, jättelätt att flytta bilder, men inte nu, någon som kan hjälpa mej? "/

101201

Hopp, då var vi där. Första December.

- 14 dagar kvar till Isabell blir 6 månader
- 23 dagar kvar till Julafton
- 30 dagar kvar av detta året
- 52 dagar kvar till jag fyller 25.

Vart har detta året tagit vägen? "/

Riktigt frostigt var det ute idag när jag vaknade, -24 grader, tycker inte alls att det varken är roligt eller okej! :(
Sovit riktigt dåligt inatt faktiskt. Gock upp och la mej strax innan klockan 23 igår, somnade som en lite stock och upp kommer Daniel en halvtimma senare och undrar hur jag inte kunde vakna. Isabell skriker helt otröstligt och han vet inte riktigt vad han ska göra.
Går ner och tar upp henne och hon är så ledsen! Vaggar och kramar henne en stund tills att hon somnade om och la ner henne igen. Så somnade hon om så gott igen. Skulle tro att det var en mardröm, var ett riktigt sånt skrik "/
Sen vaknade hon omkrin 01 igen, så fick ge henne nappen och så var det lugnt igen.
Daniel somnade på soffan igår och jag orkade inte överhuvudtaget engagera mej i att väcka honom, de kastet fick han stå för själv, då det bara var 15 grader nere i morses :D Men själv har jag sovit skitkasst bara för det.

Tror att jag kommit på lite varför som hon sover dåligt när hon gör det. I några dagar så har hon bara fått välling om dagarna, pga att jag trott att hon har ont i munnen pga tänder och att det varit det enklaste alternativet när hon varit hos Charina osv. Tror hon är ganska kräsen och inte riktigt vill ha välling så mycket om dagarna, för nu har hon börjat spotta och fräsa vid flaskan efter ett tag och äter lite sämre.
Och sen har hon vaknat och sovit lite oroligt de senaste nätterna, så tror att det kan vara så!
Idag blir det gröt på eftermiddagen tillsammans med fruktpuré, ska bli kul att se hur hon reagerar efter ett par dagars uppehåll!

Trodde att jag fullkomligt skulle dö igår på jobbet. BURR! - säger jag bara.
Så otroligt kallt, att det liknar ingenting. Tror att det syntes ganska så bra i mitt ansikte att jag frös, var flera gubbar som frågade mej om jag gjorde just de. Frostskador i ansiktet? :D Haha.
Får köpa mej en snusnäsduk eller nått och leka gangster när jag jobbar :D, för fryser så om ansiktet att det är sjukt. Måste även köpa långkallingar och fingervantar att ha under mina andra vantar.
Åkte till Maxi efter jobbet igår och handlade, allt för att slippa bege sig ut idag, skulle även åkt förbi Tini och hämtat bältena till Bellis nya stol, men orkade verkligen inte. Stelfrusen och trött till tusen, ville jag bara hem!

Idag får vi gott besök utav Sanna och Theo, supermysigt  :D

Vad hittar ni på för skoj idag?

RSS 2.0