En tävling?

Är så tråkigt hur det kan bli egentligen när man skaffar barn.
Visst, det kam vara kul och jämföra barn och deras utvecking med andra bara för att se hur den ena och den andra gör. Men att vissa gör det egentligen till en tävling? Det tycker jag är riktigt tråkigt.
Vissa barn utvecklas jätefort och andra lite saktare, men man behöver väl inte pressa barnen till en massa saker som inte är anpassade till deras ålder?
Alla barn utvecklas och dom kommer som sagt in i olika faser olika fort.
Visst man kan slänga barnen på magen och "träna" med dom varje dag så kanske dom kryper fortare, eller ha dom i gåstolen hela dagarna så kanske dom går snart.
Saken är jue den att man kan aldrig skynda på något sånt, ett barn kryper, går, pratar och allt när dom själva är redo, inte innan.

Varför ska det vara en tävling för en del?

Kommentera här
Postat av: Ramona

Den där tävlingen du pratar om pågår tyvärr genom hela barnets uppväxt, även i skolan "vem läser först, vem skriver finaste, vem är duktigast på matte" osv. Den tävlingen är så totalt meninglös och puckad, man kan och ska inte tävla i utveckling.

2010-12-10 @ 08:03:28
URL: http://ramonas.blogg.se/
Postat av: Jeanette

Tycker att det är så tråkigt bara att det ska behöva bli så. Alla barn utvecklas och blir lika starka, duktiga som alla andra. Fattar inte varför det är så viktigt vem som var först..?

2010-12-10 @ 08:55:58
URL: http://mammajeanette.webblogg.se/
Postat av: Mari

Håller med. Riktigt tråkit men tyvärr så har väl Ramona rätt.. :(

2010-12-10 @ 20:49:41





Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0